Kom med til ALT for damernes Kvindeløb – SÆRTILBUD tom 30. april: Kun 225 kr.   BESTIL HER

Opskrift på bagt æblekage
Foto: Bagt æblekage

Opskrift på bagt æblekage

Bagt æblekage

Til 6-8 personer:
½ vaniljestang, gerne polynesisk
75 g sukker
75 g hvedemel
½ tsk kanel, stødt
1 æg str. L
75 g smør
3-4 mellemstore æbler (300 g rensede æbler)
30 g store rosiner


lidt neutral olie til at smøre kokotterne med lidt flormelis til drys. Halvér vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekorn og lidt sukker sammen, så kornene skilles ad, det gøres nemmest med en paletkniv. Bland mel, sukker, vaniljesukker og kanel. Pisk ægget i dejen, og pisk dejen glat, inden smeltet smør piskes i. Skræl æblerne, befri dem for kernehus, og skær dem i stykker, ca. 2 x2 cm. Æblestykker og rosiner vendes i dejen.

Smør kokotterne (diam. ca. 5 cm, H 4 cm) med olie, fyld dejen i, og bag dem let gyldne ved 180 grader – ca. 15-20 minutter. Serveres lune med et drys flormelis til lidt is eller letpisket fløde.

 

Tip:
Bag disse æblekager som én stor! Vær da blot opmærksom, på at bagetiden ændres.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok