banner image

8 NUMRE AF ALT FOR DAMERNE     KUN 200 KR.    SPAR 32%

BESTIL HER

Kom med til ALT for damernes danseevent & dans med bl.a. Silas Holst søndag 30/10 i Nørrebrohallen.   Tilmeld dig her.

Opskrift på Mette Blomsterbergs bagt æblekage
Mette Blomsterbergs bagt æblekage.

Opskrift på Mette Blomsterbergs bagt æblekage

Blomsterbergs bagt æblekage

Bagt æblekage i små kokotter med en skøn smag af kanel.

Bedømmelse
Kager til 6-8 personer

½ vaniljestang, gerne polynesisk
75 g sukker
75 g hvedemel
½ tsk kanel, stødt
1 æg str. L
75 g smør
3-4 mellemstore æbler (300 g rensede æbler)
30 g store rosiner
lidt neutral olie til at smøre kokotterne med
lidt flormelis til drys

Sådan laver du Mette Blomsterbergs bagt æblekage

Halvér vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekorn og lidt sukker sammen, så kornene skilles ad, det gøres nemmest med en paletkniv. Bland mel, sukker, vaniljesukker og kanel. Pisk ægget i dejen, og pisk dejen glat, inden smeltet smør piskes i. 

 

Skræl æblerne, befri dem for kernehus, og skær dem i stykker, ca. 2 x2 cm. Æblestykker og rosiner vendes i dejen. Smør kokotterne (diam. ca. 5 cm, H 4 cm) med olie, fyld dejen i, og bag dem let gyldne ved 180 grader – ca. 15-20 minutter.


Serveres lune med et drys flormelis til lidt is eller letpisket fløde.

 

SE OGSÅ: Æblekage med rugbrødsknas

SE OGSÅ: Æblekage med nøddecrunch

SE OGSÅ: Blomsterbergs brownies

Tip

Bag disse æblekager som én stor! Vær da blot opmærksom, på at bagetiden ændres.

ingredienser

10

tilberedning

ca. 0 minutter

type

Kage

specialkost

kategori

Dessert

nationalitet

energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok