Bagt kartoffel med grøn cremefraichesovs og skinke
SPONSORERET indhold

Bagt kartoffel med grøn cremefraichesovs og skinke

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
04. nov. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(2 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 60-90 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
2 store bagekartofler (evt. søde kartofler)
4 skiver god kogt skinke
100 g grønne bønner (dampede, i små stykker)
1 peberfrugt (evt. en halv rød og gul)
Grøn sovs:
2½ dl cremefraiche 9%
1 tsk stærk dijonsennep
½ tsk cayennepeber
3 spsk persille (hakket)
3 spsk purløg (fintklippet)
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
salatblade (f.eks. romaine)

  1. Skrub kartoflerne rene. Læg dem i et ovnfast fad eller bradepande og stil det i ovnen.
  2. Tænd ovnen på 200 grader og bag kartoflerne møre 60-90 min. afhængigt af størrelse. Stik en kødnål eller spids kniv i og mærk, om de er møre.
  3. Rør den grønne cremefraichesovs sammen og smag til med salt og peber. Sæt sovsen i køleskabet mindst en halv time, så får den mere smag.
  4. Salat: Bland små stykker peberfrugt og kogte bønner og krydr med salt og peber.
  5. Sæt et kryds i kartoflerne og giv dem et tryk. Servér med grøn cremefraichesovs, salaten og skinke.