Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: ca. 25 min.
Fryse-egnet
250 g ricotta (italiensk friskost)
4 æg
2-3 håndfulde persille (hakket)
2 spsk purløg (fintklippet)
1 dl olivenolie
½ citron (usprøjtet, fintrevet skal og saft)
salt og friskkværnet peber
12 store sorte oliven (uden sten)
1 kg solmodne tomater (både)
1 bundt forårsløg (fintsnittede)
1 dl ekstra jomfruolivenolie
½ dl balsamico (eller vineddike)
salt og friskkværnet peber
Tilbehør: evt. brød
- Pisk æggene sammen med ricotta, persille, purløg, olie, citronskal og -saft. Krydr med salt og peber.
- Fyld det i 12 muffinforme, evt. sat i en muffinpande. Sæt en oliven i hver og bag i ca. 25 min. ved 175 grader. Stik en lille kniv ind i midten af en form: Der må ikke være rå dej på.
- Bland tomaterne med forårsløg og en dressing af olie, balsamico, salt og peber. Nyd bagt ricotta med krydderurter med tomatsalat og evt. brød.