Bagte æbler med marcipan
SPONSORERET indhold

Bagte æbler med marcipan

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Desserten dufter af jul med sin kombination af æbler og marcipan.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
28. nov. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Ikke fryse-egnede
4 mellemstore faste æbler
1 æggehvide
2 spsk flormelis
1 tsk appelsinskal (usprøjtet, fintrevet)
50 g ren rå marcipan (groftrevet)
Tilbehør: evt. cremefraiche eller flødeskum

  1. Fjern blomster og stilke på æblerne. Skær et snit hele vejen rundt om hvert æble som et bælte. Udhul æblerne fra stilken og fjern kernehusene med et melonkuglejern eller spidsen af en skrællekniv.
  2. Pisk æggehvide og flormelis sammen og tilsæt appelsinskal og marcipan. Kom fyldet i æblerne og stil dem i et ovnfast fad. Bag ved 175 grader i ca. 15 min. afhængigt af størrelse og sort. Mærk på æblets side, om det er mørt.
  3. Servér æblerne lune, evt. med cremefraiche eller flødeskum.