Banankage med kokos
SPONSORERET indhold

Banankage med kokos

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Mikkel Adsbøl
05. sep. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
1 kage/ca. 10 stykker

Ingredienser

200 g smør
300 g sukker
4 æg
3 modne bananer
1 spsk. lime- eller citronsaft
2 dl kokosmel
1½ tsk. vaniljepulver
340 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
½ tsk. salt
1½ dl kærnemælk
Pynt:
100 g mørk chokolade
25 g smør
1 dl kokosmel el. kokosflager

  1. Rør smør og sukker cremet, og tilsæt et æg ad gangen, pisk grundigt mellem hvert æg med håndpisker. Hak bananerne, og tilsæt dem sammen med limesaft, kokosmel og vaniljepulver.
  2. Sigt mel og bagepulver gennem en si ned i smørblandingen. Tilsæt salt og kærnemælk.
  3. Hæld dejen i en stor springform beklædt med bagepapir.
  4. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 45 min., eller til den er gennembagt. Stik f.eks. en strikkepind midt i kagen, og se, om der er dej på. Eller tryk let midt på kagen, og fornem, om den er gennembagt. Lad kagen køle helt af.
  5. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål over vandbad. Tilsæt smør, og smelt det sammen under omrøring. Fjern gryden fra varmen. Fordel chokoladecremen over kagen, og drys med kokos.