banankage
Foto: Tia Borgsmidt
fit living

banankage

Banankage med nødder og chokolade

Luksuriøs banankage med nødder og chokolade

Af Lisbeth Tordendahl og Susanne Knutzen 14.nov.2014 Mad

12-15 stykker

370 g (4-5 stk.) meget modne bananer
100 g hasselnødder
100 g mørk chokolade 70 %
60 g smør, evt. kokosolie
1 spsk fintrevet appelsinskal
½ dl appelsinsaft
½ dl rismaltsirup
3 mellemstore æg
175 g fuldkornsspeltmel
1 tsk natron salt

Sådan bager du banankage med nødder:

Mos bananerne med en gaffel og kom det i en skål. Hak nødder og chokolade.
Pisk bananmos, smør, appelsin og malt med en elpisker. Tilføj et æg ad gangen, mens der stadig piskes. Rør mel, et nip salt og natron i og til sidst nødder og chokolade.
Beklæd en form (ca. 20 x 30 cm) med bagepapir, hæld dejen i og bag i en 180° varm ovn i 40 minutter. Pynt evt. kagen med smeltet chokolade.

Opskriften er fra Lisbeth Tordendahls bog Det søde - sundhed & nydelse. Forlaget Wisefood.

Henter...