Opskrift på banankage
Foto: Columbus Leth
BoligLiv

Karamel

Banankage med saltet karamel

Del på

Vi elsker den klassiske banankage endnu mere, når den dekoreres med en blød karamelglasur og sprøde saltflager.

Af Lone Kjær 25.jan.2016 Mad


Banankage med saltet karamel

Tid: ca. 20 min. plus bagetid
(Ca. 12 stykker)
2 æg
170 g sukker
80 g smør
170 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
2 modne bananer
1 rund form ca. 22 cm
diameter

Karamelglasur:
125 g brun farin
1¼ dl piskefløde
saltflager


1. Tænd ovnen på 175 grader.

2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende.

3. Smelt smørret, og afkøl. Bland mel med bagepulver, og rør det i dejen sammen med smørret. Tilsæt moste bananer.

4. Fordel kagen i en smurt rund form 22 cm i diameter, og bag kagen i ca. 35 min. Stik i kagen med en kødnål, og mærk efter, om den er bagt. Hænger dejen ved, bages kagen lidt længere. Afkøl kagen.

5. Kom brun farin og fløde i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag gryden af varmen, og lad karamellen stå ca. 10 min. Rør i den af og til, mens den afkøler. Karamelglasuren vil nu tykne. Dekorer kagen, og drys med saltflager.

► SE OGSÅ: Chokoladebrownie med karamelcrunch
► SE OGSÅ:
Sticky ‘Upside down’ med æbler
► SE OGSÅ: Nøddetærter med karamel

Del på
Kommentarer (0)

Henter...