Ingredienser
Arbejdstid: 10 min.
Kogetid: ca. 30 min.
Ikke fryse-egnet
1 løg (finthakket)
1 stilk bladselleri (fintsnittet)
1 gulerod (groftrevet)
1-2 fed hvidløg (finthakket)
2-3 spsk olivenolie
300 g hakket oksekød
100 g kogt skinke (finthakket)
½ kg modne, flåede tomater (fra dåse)
1-2 dl rødvin eller bouillon
salt og peber
400 g båndpasta
revet parmesan eller grana
- Svits løg, bladselleri, gulerod og hvidløg i olien i en gryde – det må ikke blive mørkt. Kom det hakkede oksekød i og lad det svitse med, til det skifter farve. Bland den finthakkede skinke i og tilsæt de flåede, grofthakkede tomater. Kom vin/bouillon i. Tilsæt salt og peber.
- Lad sovsen småkoge ca. ½ time. Hvis den koger for tør, må der tilsættes lidt mere væde.
- Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand, se kogetid på emballagen. Hæld pastaen i en sigte og derpå tilbage i gryden. Vend kødsoven i.
- Servér straks efter med revet ost, som hver enkelt selv drysser på.