BÆRKAGE med kokoscrumble
Tid: ca. 20 min. plus bagetid(12 stykker)
150 g blødt smør
150 g sukker
3 æg
125 g hvedemel
25 g kokosmel
1 spsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
150 g marcipan
Bærkompot:
1 pose frosne bær
75 g flormelis
korn af 1 stang vanilje
revet skal af 1 ubehandlet citron
Crumble:
80 g mandler
40 g hvedemel
40 g kokosmel
80 g brun farin
80 g smør
Tilbehør:
cremefraiche
1. Kom frosne bær, flormelis, vaniljekorn og citronskal i en gryde, og kog bærrene ved svag varme i ca. 5 min. Tag gryden af varmen, og afkøl bærrene, mens det øvrige tilberedes.
2. Tænd ovnen på 180 grader. Rør smør og sukker hvidt med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk mellem hvert æg. Bland mel med kokosmel, bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen. Riv marcipanen på et rivejern, og vend i dejen.
3. Fordel dejen i en ildfast form ca. 20 x 25 cm foret med bagepapir. Top med bærkompot.
4. Hak mandlerne, og vend med hvedemel, kokosmel og brun farin. Smuldr smørret heri til en smuldredej.
5. Top kagen med smuldredej, og bag i midten af ovnen i 20-25 min. Afkøl kagen, før den skæres ud i passende stykker. Server med cremefraiche.