Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: ca. 1 time
Fryse-egnet
1 kg nakkefilet (svinenakkekam uden svær)
2 spsk olie + 1 spsk smør
6 løg (både)
salt og friskkværnet peber
1 suppevisk (af persillestilk og laurbærblade bundet sammen med bomuldssnor)
½ liter vand eller god bouillon
1 kg persillerødder eller pastinakker (stykker)
Tilsæt: fyld, sovs og tilbehør:
Se forslag nedenfor
- Skær kødet ud i tern på 2 x 2 cm.
- Brun det i en varm stegegryde i gyldent smør og olie.
- Tilsæt løgene og lad dem stege ca. 5 min. med kødet, til de er klare.
- Krydr med salt og peber. Hæld vand ved, og lad retten simre med en suppevisk ved svagt blus ca. 45 min.
- Tilsæt stykker af persillerod eller pastinak. Kog videre 5 min.
- Retten kan nu deles i tre, så der er til forskellig mad de næste tre dage.
- Si kogelagen fra og del den i to portioner til de to sovseretter.
- Del kød og grønsager i tre, mest til den første dag, og lidt mindre til anden og tredje dag, hvor der tilsættes flere grønsager.