Bedstefars skæg
SPONSORERET indhold

Bedstefars skæg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bedstefars skæg er en god gammel klassiker, her er den bagt i muffinforme, men du kan sagtens bruge en lille bradepande i stedet.

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
04. mar. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(14-16 styk)

Ingredienser

125 g smør
125 g sukker
4 æggeblommer
300 g mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1½ dl mælk
evt. smør til formen
Marengs:
4 æggehvider
200 g sukker
Fyld:
Frisk frugt som f. eks. banan, pære, blomme eller en god, syrlig marmelade såsom abrikosmarmelade

  1. Rør smør og sukker cremet, og tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen på skift med mælken. Fyld dejen i muffinforme, og læg lidt frugt eller marmelade oven i hver af dem. Bag dem ca. 20 min. Ved 175 gr.
  2. Pisk hviderne let, tilsæt 2 spsk. sukker, og pisk dem helt stive. Rør det sidste sukker i.
  3. Tag kagerne ud af ovnen, og bred marengsmassen ud over frugten. Bag kagen videre i ca. 20 min.