Bedstemor-tærter
SPONSORERET indhold

Bedstemor-tærter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

„Torte di nonna“ hedder de små tærter på italiensk, og de har intet at gøre med nonner. „Nonna“ betyder bedstemor på italiensk.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
08. maj. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(10 stk)

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnede
Cremefyld:
2 æg
3 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2½ dl fløde
1 vaniljestang
revet skal af 1 citron (økologisk)
Dej:
150 g hvedemel
100 g smør
50 g sukker
1 æg (mellem)
Fyld:
50 g pinjekerner
25 g syltet appelsinskal (i små terninger)
Pensling:
1 æggehvide

  1. Cremefyldet: Pisk æg og sukker godt sammen og pisk majsstivelse i. Bring fløden i kog med den flækkede vanilje. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes, hæld cremen tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Rør den revne citronskal i. Tag cremen fra varmen og lad den svale.
  2. Tærtedej: Findel fedtstoffet i melet og bland sukker i. Tilsæt æg og saml dejen.
  3. Udrul dejen og udstik 10 runde dejkager, som lægges i smurte linseforme.
  4. Kom cremefyldet i og fordel pinjekerner og syltet appelsinskal på.
  5. Tril rester af dejen i tynde stænger og læg dem over fyldet. Pensl med æggehvide og bag midt i ovnen ved 175 grader i ca. 15 min.