Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnede
Cremefyld:
2 æg
3 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2½ dl fløde
1 vaniljestang
revet skal af 1 citron (økologisk)
Dej:
150 g hvedemel
100 g smør
50 g sukker
1 æg (mellem)
Fyld:
50 g pinjekerner
25 g syltet appelsinskal (i små terninger)
Pensling:
1 æggehvide
- Cremefyldet: Pisk æg og sukker godt sammen og pisk majsstivelse i. Bring fløden i kog med den flækkede vanilje. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes, hæld cremen tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Rør den revne citronskal i. Tag cremen fra varmen og lad den svale.
- Tærtedej: Findel fedtstoffet i melet og bland sukker i. Tilsæt æg og saml dejen.
- Udrul dejen og udstik 10 runde dejkager, som lægges i smurte linseforme.
- Kom cremefyldet i og fordel pinjekerner og syltet appelsinskal på.
- Tril rester af dejen i tynde stænger og læg dem over fyldet. Pensl med æggehvide og bag midt i ovnen ved 175 grader i ca. 15 min.