Appelsinfromage
SPONSORERET indhold

Bedstes appelsinfromage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Og ikke bare en hvilken som helst bedste...næ, det er John Prices egen bedste og hendes helt egen opskrift på appelsinfromage.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
03. jan. 2016 | Opskrift | Hjemmet
Appelsinfromage til 4 personer | Total: 2 timer, 30 min

Ingredienser

Bedstes appelsinfromage

 

Arbejdstid: 30 min.
Stivnetid: 2 timer
Ikke fryse-egnet

 

6 mellemstore appelsiner
200 g sukker
2 dl vand
5 blade husblas
1⁄2 liter piskefløde
+ lidt ekstra til pynt

 

Ikke fryseegnet

Sådan laver du bedstes appelsinfromage

1. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Skær skrællen tyndt af de 3 appelsiner og skær den i strimler. Kog sukker og vand sammen og kom skallerne heri. Lad dem koge i 5 min. Tag dem op med en hulske.

2. Knug husblassen fri for vand og kom den i den koghede sukkerlage. Tag det fra varmen. Pres saften af alle appelsinerne. Hæld husblasvæden i saften.

3. Pisk fløden til skum. Når blandingen er svalet og så småt begynder at tykne, vendes lidt af appelsinsaften i flødeskummet. Tilsæt derefter den afkølede saft (med husblas) i flødeskummet lidt ad gangen.

4. Fordel i portionsglas eller i en skål. Pynt med de strimlede skaller samt lidt flødeskum før servering.