Appelsinfromage
Foto: Thomas Hergaard | Bedstes appelsinfromage.
Hjemmet

Appelsinfromage

Bedstes appelsinfromage

Del på

Og ikke bare en hvilken som helst bedste...næ, det er John Prices egen bedste og hendes helt egen opskrift på appelsinfromage.

Af Hanne Bloch 03.jan.2016 Mad

2 TIME 30 MIN.

Appelsinfromage til 4 personer

Bedstes appelsinfromage

 

Arbejdstid: 30 min.
Stivnetid: 2 timer
Ikke fryse-egnet

 

6 mellemstore appelsiner
200 g sukker
2 dl vand
5 blade husblas
1⁄2 liter piskefløde
+ lidt ekstra til pynt

 

Ikke fryseegnet

Sådan laver du bedstes appelsinfromage

1. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Skær skrællen tyndt af de 3 appelsiner og skær den i strimler. Kog sukker og vand sammen og kom skallerne heri. Lad dem koge i 5 min. Tag dem op med en hulske.

2. Knug husblassen fri for vand og kom den i den koghede sukkerlage. Tag det fra varmen. Pres saften af alle appelsinerne. Hæld husblasvæden i saften.

3. Pisk fløden til skum. Når blandingen er svalet og så småt begynder at tykne, vendes lidt af appelsinsaften i flødeskummet. Tilsæt derefter den afkølede saft (med husblas) i flødeskummet lidt ad gangen.

4. Fordel i portionsglas eller i en skål. Pynt med de strimlede skaller samt lidt flødeskum før servering.

Tip

Da der ikke er æg i denne fromage, bør man være opmærksom på, at der kun skal tilsættes lidt appelsinsaft ad gangen i flødeskummet – ellers lægger saften sig som et lag på bunden af serveringsskålen.

Del på
Kommentarer (0)
Henter...