Blåbærroulade med citroncreme
SPONSORERET indhold

Blåbærroulade med citroncreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn roulade fyldt med kraftig blåbærkompot og luftig citroncreme

Af: Martin Dyrløv Foto: Martin Dyrløv
29. dec. 2014 | Opskrift | Hjemmet
1 stor roulade, 8-12 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Køletid: 2 timer
Koge-/bagetid: 15 min.
Blåbærfyld:
1 citron (økologisk)
400 g blåbær (evt. frosne)
100 g sukker
2 spsk. majsstivelse
Citroncreme:
2 æggehvider
100 g sukker
100 g smør (blødt)
citronskal og -saft
Rouladebund:
4 æg (str. L)
125 g sukker
¼ tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker
100 g hvedemel
2 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
Pynt:
100 g blåbær
citronmelisse (eller citronverbena)

  1. Blåbærfyld: Vask citronen, riv skallen fint (gem den til cremen), og pres saften. Skyl og tør blåbærrene. Bland bærrene i en gryde med sukker, majsstivelse og 2 spsk. citronsaft. Kog det igennem under omrøring i 3-5 min. Hæld det i en skål til afkøling.
  2. Citroncreme: Pisk æggehvider og sukker i en skål over et næsten kogende vandbad, til blandingen er varm, og sukkeret ikke knaser. Sæt skålen i et koldt vandbad, og pisk, til massen bliver en tyk og blank marengs. Pisk smørret i lidt ad gangen. Pisk fintrevet citronskal i cremen, og smag til med lidt citronsaft. Sæt cremen i køleskabet i 1 time.
  3. Rouladebund: Pisk æg, sukker og salt til en tyk og luftig creme i 5-8 min. med en håndmikser. Pisk vaniljesukker i cremen.
  4. Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i æggemassen lidt ad gangen.
  5. Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir, og bag den midt i ovnen ved 220 grader i 8-10 min.
  6. Vend kagen ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, og læg straks et meget fugtigt (næsten vådt) viskestykke over.
  7. Træk det øverste bagepapir af den afkølede rouladebund, og smør den med blåbærfyld og ca. ¾ af citroncremen. Rul sammen vha. bagepapiret, og sæt rouladen og resten af cremen i køleskabet i mindst 1 time.
  8. Flyt rouladen over på et fad, og pynt med det sidste citroncreme (i sprøjtepose), friske blåbær og citronmelisse .