Blomkålsnuggets med BBQ-sauce
Disse har intet med de velkendte kyllingenuggets at gøre. Men det fungerer. Især med en dejlig, nem BBQ-sauce til. Lav dem med blomkål som her.
Ingredienser
Af Louisa Lorang
Nuggets:
400 g blomkål
50 g rasp
50 g revet ost, f.eks. vesterhavsost
1 æg
BBQ-sauce:
1 dl ketchup
1 spsk flydende honning
1 spsk chipotle hot sauce eller anden chilisauce
Tilbehør:
ovnstegte kartofler
salat
Sådan gør du
Del blomkålen i buketter. Brug også stokken. Kom buketterne i en gryde med 2-3 dl kogende vand og lidt salt.
Damp den under låg i 3-4 minutter. Dræn vandet fra, og dryp godt af.
Blend blomkålen i en foodprocessor. Kom rasp, ost og æg i, og tilsæt salt. Lad massen sætte sig i køleskab i 1 time eller natten over.
Saml massen med hænderne. Den skal kunne samles nemt, er den for løs, så kom lidt mere rasp i.
Form små "nuggets", og sæt dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem ved 180 grader varmluft i 15 minutter. Vend dem, og bag dem i yderligere 10 minutter.
Rør alle ingredienserne til BBQ-sauce sammen. Server straks med ovnbagte kartofler og/eller en stor salat.
TIP: Du kan også komme ærter i eller lave dem af dampet broccoli.