Blomme-clafoutis med kardemomme
SPONSORERET indhold

Blomme-clafoutis med kardemomme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En sød afslutning på den ikke alt for julede måde.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
11. dec. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
6-8

Ingredienser

4 æg
85 g sukker
kornene af ½ vaniljestang
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk revet citronskal
85 g mel
60 g smeltet smør
2½ dl mælk
6 blommer
lidt smør til formen
lidt flormelis.

Sådan gør du:

Pisk æg, sukker, vanilje, kardemomme og citronskal sammen. Tilsæt mel, smeltet smør og rør dejen jævn. Og rør til sidst mælken i dejen.

Udsten blommerne, og skær dem i både.

Smør et ovnfastfad med lidt smør. Kom blommerne i fadet og hæld dejen henover. Bag 30-35 min. ved 185 grader, til dejen er fast og færdigbagt.

Server clafoutis med et drys flormelis, og spis f.eks. med en skefuld flødeskum eller cremefraiche til.

Prøv også vores opskrifter til den klassiske julefrokost

Anbefalet til dig