Blommechutney
SPONSORERET indhold

Blommechutney: Sådan laver du chutney af efterårets blommehøst

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Brug den lækre chutney til kød, oste og krydrede gryderetter. Den skønne blommechutney med ingefær er nem at lave og kan holde sig længe på et mørkt og køligt sted, så lav roligt en stor portion.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
11. sep. 2020 | Opskrift | Hjemmet
8-9 dl | Total: en time, 15 min | Arbejdstid: 45 min

Ingredienser

  • 1 kg blommer
  • 2 skalotteløg
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 frisk chili
  • 2½ dl blomme- eller æblevineddike
  • 250 g rørsukker
  • 2 tsk. groft salt.

Sådan laver du blommechutney

  1. Vask blommerne, udsten dem, og skær dem i både. Pil skalotteløgene, og hak dem fint. Skræl ingefæren, og hak den fint. Vask chilien, halvér den, og skrab frøene ud. Snit den fint.
  2. Bland det hele i en gryde, tilsæt vineddike, og giv det et langsomt opkog under omrøring. Tilsæt sukker og salt, og kog chutneyen under omrøring, til den er tyk som marmelade (35-45 min.).
  3. Fyld chutneyen i rene sylteglas, der er kogt i en gryde vand i 5-10 min. eller varmet i ovnen ved 100 grader i 15 min. Luk straks.

Anbefalet til dig