Opskrift på blommemarmelade og trifli
SPONSORERET indhold

Blommemarmelade og trifli

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Blommer rimer på sommer. Nyd den gode smag langt ind i efteråret.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
23. jul. 2018 | Opskrift | ALT for damerne
Blommemarmelade og trifli til 4 personer | Total: 45 min

Ingredienser

1½-2 glas blommemarmelade (svarende til 5-6 dl i alt)
500 g blommer
175 g rørsukker
½ flækket vaniljestang
1 kanelstang
¼ dl vand.
Evt. Atamon.

Trifli - 4 personer:
Ca. 3 dl blommemarmelade
2½ dl piskefløde
Evt. vaniljekorn
14-16 knuste makroner

Sådan laver du blommemarmelade

1. Tag stenen ud af blommerne og skær blommerne i mindre stykker. Kom blommer, rørsukker, vaniljestang, kanelstang og en lille smule vand i en gryde og bring det til kogepunktet.

2. Lad det simre ved jævn varme til marmelade konsistens er opnået, det tager ca. 10 minutter.

3. Skold sylteglasset med kogene vand og evt. lidt Atamon. Hæld blommemarmeladen på glas og lad den afkøle.

 

Når marmeladen er afkølet kan den fx. bruges til trifli:

 

1. Knus makronerne og fordel halvdelen af dem i fire glas. Kom skefulde af blommemarmeladen over og kom fløde over.

2. Lav endnu et lag med makroner, blommemarmelade og flødeskum. Sæt dem i køleskab og lad desserten trække nogle timer før servering.

Anbefalet til dig