Ingredienser
Kage:
3 æg str. L
150 g sukker
60 g mel
60 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
1 spsk sukker til drys
Fyld:
500 g blommer (i stedet kan der bruges æbler, pærer eller frosne bær, f.eks. brombær)
150 g sukker
1 tsk fintrevet citronskal
1 spsk citronsaft
1 tsk stødt kanel (eller
1/2 tsk stødt ingefær)
3 blade husblas
- Udsten blommerne og skær dem i både. Kom dem i en gryde sammen med sukker, fintrevet citronskal, citronsaft og kanel eller ingefær og giv dem et opkog. Skru lidt ned for varmen og lad dem simre møre ca. 8 min.
- Tag gryden af varmen. Udblød husblassen i koldt vand, knug vandet af og smelt husblassen i de varme blommer. Hæld det over i en skål og stil det koldt.
- Tænd ovnen på 250 grader. Pisk æggene meget luftige med sukker – ca. 5 min. med en håndmikser. Sigt de to slags mel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen. Fordel dejen jævnt på et stykke bagepapir i en bradepande og bag rouladebunden i 7-8 min.
- Vend kagen ud på et stykke sukkerdrysset papir og træk bagepapiret af den. Bred straks blommemosen ud over kagen og rul den tæt sammen. Stil kagen koldt indtil servering.