Opskrift på Mette Blomsterbergs brunkger
Foto: John Bendtsen | Mette Blomsterbergs skønne opskrift på julens lækreste brunkager.
ALT for damerne

Mette Blomsterbergs opskrift på brunkager

Blomsterbergs brunkager

Blomsterbergs brunkager vil helt sikkert vække begejstring på julebordet.

Af Mette Blomsterberg 18.nov.2009 Mad

Mette Blomsterbergs brunkager

250 g smør
125 g lys sirup
250 g farin
3 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt allehånde
500 g hvedemel
60 g syltet appelsin i tern
150 g hele mandler
25 g usaltede pistaciekerner
2 tsk potaske
1 spsk koldt vand.


Sådan laver du Blomsterbergs brunkager

Smør, sirup og farin smeltes for middel varme, til det er ca. 70 grader. Tag gryden af varmen. Bland kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel, tilsæt syltet appelsin, mandler og pistacienødder. Potasken og vand røres sammen i en kop og hældes i dejen, der æltes ensartet i en røremaskine.

 

Kom dejen i en beholder, 18x 18 cm, foret med bagepapir på både bund og sider – pres den godt ud i formen, og dæk toppen med bagepapir. Afkøles ved stuetemperatur til næste dag, hvor den udskæres i 5 lange baner. Hver bane skæres i tynde, men hele skiver, bages på bagepapir ved 180 grader ca. 9-12 minutter. Afkøles på bagerist og opbevares i dåse med tætsluttende låg.

 

TIP

Pak brunkagedejen smukt ind i cellofan og sløjfer i begge ender – en fantastisk værtindegave.

 

SE OGSÅ: Julebag i lange baner få 10 lækre opskrifter

Brunkager

Brunkager er en klassiker blandt julesmåkagerne og er en fast tradition ved juletid i Danmark. I gamle dage kaldte man brunkager for peberkager, og man mener, at det var omkring 1800-tallet at betegnelsen 'brunkager' vandt indpas i det danske sprog. 

Henter...