SPONSORERET indhold
Blomstermedaljer med hvid chokocreme
Af: Mikkel Adsbøl / Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Mikkel Adsbøl
(60 småkager, 30 stk. lagt sammen)
Ingredienser
Dej:
100 g smør
150 g hvedemel
75 g hasselnødder
50 g flormelis
1 æggeblomme
Hvid chokoladecreme:
1 dl piskefløde
100 g hvid chokolade
Pynt:
sigtet flormelis
- Dej:
- Kom hasselnødderne i et ovnfast fad, og stil dem i ovnen ved 200 gr. i 10 min. Afkøl dem, og gnid skallerne af i et rent klæde. Hak nødderne meget fint i en blender eller foodprocessor.
- Smuldr smørret i mel og nødder blandet med flormelis. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. 30 min.
- Udrul dejen til ca. ¼ cm’s tykkelse, og udstik små blomster (3 cm i diameter) med en udstikker. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe. Afkøl kagerne.
- Hvid chokoladecreme:
- Bring fløden til kogepunktet, og tag gryden fra varmen. Smelt hakket hvid chokolade heri. Køl blandingen helt af i køleskab, gerne natten over.
- Smør chokoladecremen på halvdelen af kagerne. Læg resten over. Pynt kagerne med et drys sigtet flormelis.