SPONSORERET indhold
Blondecupcakes
ca. 12-14 stk.
Ingredienser
125 g blødt smør
150 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 æg
2 spsk. citronsaft
1 dl mælk
250 g hvedemel
75 g hakket mørk chokolade
1½ tsk. bagepulver
Luftig glasur:
1 bæger past. æggehvider, svarer til
1½ æggehvide
1 tsk. citronsaft
300 g flormelis
Desuden:
1 ren mormorblonde
og ca. 1 dl kakaopulver
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen. Pisk et æg i ad gangen. Rør citronsaft, mælk, hvedemel, chokolade og bagepulver i.
- Smør 12-14 muffinforme. Kom dejen i. Bag dem ca. 25 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne og gennembagte.
- Det er bedst at røre glasuren med en håndmixer eller på en køkkenmaskine. Pisk hviden lidt, inden citronsaft og flormelis røres i. Pisk 3-4 min., til det bliver som sej marengs. Måske bliver du nødt til at tilsætte lidt ekstra æggehvide eller lidt kogende vand, hvis det virker for tørt.
- Fordel glasuren over kagerne, og lad det størkne. Læg en ren kageblonde over en cupcake. Kom kakao i en si. Sigt kakaopulveret over kagen, og fjern forsigtigt blonden. Ryst blonden, og fortsæt med de øvrige cupcakes på samme måde.