Blondehjerter
SPONSORERET indhold

Blondehjerter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
27. aug. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
Ca. 35 stk.

Ingredienser

100 g smør
150 g hvedemel
50 g finthakkede mandler
100 g sukker
50 g flormelis
2 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
1 æggeblomme
Pynt:
Luftig glasur:
1 bæger past. æggehvider, svarer til 1½ æggehvide
1 tsk. citronsaft
300 g flormelis
rød levnedsmiddelfarve
1 ren mormorblonde
og ca. 1 dl flormelis

  1. Smuldr smørret i hvedemel blandet med mandler, sukker og flormelis. Tilsæt citronskal. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Udrul dejen i ca. ½ cm´s tykkelse. Udstik ca. 35 hjerter med en udstikker Bag kagerne ca. 8 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Kagerne skal have lidt farve i kanten. Afkøl kagerne.
  3. Farv glasuren lyserød med lidt rød levnedsmiddelfarve. Smør det på kagerne, og lad det stivne. Læg en blonde over en af kagerne. Kom flormelis i en si. Sigt flormelis over kagen. Fjern forsigtigt blonden. Ryst blonden, og fortsæt med de øvrige kager.