Bøf stroganoff
SPONSORERET indhold

Bøf stroganoff

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
16. maj. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 50 min.
Fryse-egnet uden tilbehør
600 g oksekød (f.eks. tyksteg eller tykkam i tykke strimler)
1 spsk olie
1 spsk smør
salt og peber
200 g skalotteløg (hakkede)
2 spsk hvedemel
1 spsk sennepspulver
ca. 2 tsk stødt paprika
1 glas tør hvidvin
4-5 tomater (hakkede, evt. 1 dåse hele flåede tomater, der hakkes)
½ liter mørk kalve- eller oksebouillon
200 g cremefraiche 38% (eller 2 dl piskefløde)
250 g champignon (i skiver)
Drys:
persille (hakket)
Pommes frites:
1 kg kartofler
ca. 2 liter olie

  1. Brun kødet i varmt smør og olie i en stegegryde. Krydr med salt og peber, tilsæt løg og steg videre et par minutter. Drys med hvedemel og lad det opsuge fedtstoffet. Tilsæt sennepspulver, paprika, vin, tomater og bouillon. Kog ca. 45 min., til kødet er mørt – kogetiden afhænger af kødets kvalitet.
  2. Kog sovsen igennem med cremefraiche eller fløde.
  3. Steg champignonerne gyldne på begge sider på en varm tør pande. Kom dem i retten lige før servering. Smag til med salt og peber og drys med persille.
  4. Pommes frites: Skræl kartoflerne og skær dem i aflange stave ca. 1 cm tykke og 5 cm lange. Kog dem i letsaltet vand ca. 10 min. Lad dem dryppe af i et dørslag, og tør dem grundigt i et rent viskestykke.
  5. Fyld olie i en tykbundet gryde til ca. 5 cm fra grydens bund. Varm olien. Hav altid et låg i nærheden. Hvis olien antændes, lægges låget hurtigt på, til ilden er slukket. Oliens temperatur skal være 180 grader – her bliver en brødterning lysebrun på et minut.
  6. Steg kartoflerne sprøde ca. 2-3 min. Steg ikke for store portioner ad gangen, da temperaturen så falder for meget. Tag kartoflerne op med en hulske, læg dem på ren køkkenrulle, og drys salt på.