Boghvedepandekager med røget laks og flødestuvet spinat
SPONSORERET indhold

Boghvedepandekager med røget laks og flødestuvet spinat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En dejlig klassiker, som sagtens kan gøre det ud for et mættende måltid. Den røgede laks kan også erstattes af en varmtrøget laks, hvis du har lyst. 

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
04. mar. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
Total: 30 min

Ingredienser

Pandekager:
250 g økologisk boghvedemel
2 økologiske æg
2 ½ dl mælk
½ tsk havsalt


Flødestuvet spinat:
1 spsk smør
500 g frisk spinat
salt
ca 1 ½ dl fløde
1 skive røget laks per pandekage

Sådan laver du boghvedepandekager

  1. Blend ingredienserne til pandekagerne i 1 minuts tid, og lad dejen stå og hvile koldt en halv time.
  2. Bag pandekagerne i lidt fedstof på panden – du skal bruge ca 3 spsk dej til én pandekage. Stil dem til side, og hold dem lune.
  3. Skyl spinaten, dup den helt tør og smelt smørret på en pande. Fordel spinaten på panden, og lad den sautere ved mellemsvag varme, til spinatbladene er blevet lige akkurat bløde. Hæld fløden på, og skru op for varmen. Lad blandingen simre et par minutter, til fløden er kogt let ind og spinaten er cremet. Krydr med salt og peber og server straks til de lune pandekager og den røgede laks.
  4. Når du lader dejen hvile lidt på køl først, bliver det nemmere at bage pandekagerne på panden.

Anbefalet til dig