Opskrift på grydebrød
SPONSORERET indhold

Bag nemt brød i gryde

Det er nemt at bage sit eget brød og endnu nemmere, hvis du smækker dejen i en gryde. Få opskriften på verdens bedste brød af kokken Jonn Vinther Martinsen, som guider dig step-for-step.

Af: Jonn Vinther Martinsen
24. feb. 2017 | Opskrift | BoligLiv

 
DEJ

1/2 L vand
3 dl yoghurt
1/2 øl
10 gram gær
35 gram salt
Ca 1,3 kg mel

1. Kør alle ingredienserne sammen til en tyk grød i en stor skål, dejen må maksimalt fylde halvdelen, da dejen vokser betragteligt. Hvis den er for tynd, så kom lidt mere mel i. Lad dejen hæve i 12 timer ved stuetemp. 

2. Forvarm gryden i ovnen v. 250 grader i ca. 1/2 time, den skal være helt varm. Kom mel i bunden af gryden. (til denne reportage er der brugt en såkaldt Cocette fra Staub på 24 cm i diameter, 3,8 L. Pris 1349 kr. Nærmeste forhandler oplyses på: 33 14 14 05 Check også: www.staub.fr
__________

Fortsætter på næste side...

 
Med melede fingre fyldes klatter af dej ned i gryden

 
Med det varme låg og dej i gryden kommer det hele retur i en 250 grader varm ovn.

 
Efter ca. 30 minutter tages låget af gryden og brødet skal herefter bage videre til det bliver sprødt og får lidt mere farve.


Brødet vendes forsigtigt ud på et spækbræt, lad det dampe lidt af på en rist med luft i bunden.

 
Mums, det ser lækkert ud..
__________

LÆS OGSÅ: Hjemmebagt rugbrød - så let er det!
LÆS OGSÅ: 4 opskrifter på sommerbrød med grønt