Citronmåne med mascarponecreme
SPONSORERET indhold

Citronmåne med mascarponecreme

Kagen tåler ingen sammenligning med tankstation-udgaven! Denne lækre citronmåne er både saftig og velsmagende. Mascarponecreme kan selvfølgelig erstattes af en klassisk glasur.

Foto: Columbus Leth
22. jan. 2016 | Opskrift | BoligLiv

Citronmåne med mascarponecreme

Tid: ca. 20 min. plus bagetid
(2 måner a ca. 6 stykker)

200 g smør
200 g flormelis
4 æg
200 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
2 økologiske citroner

Mascarponecreme:
250 g mascarpone
2 spsk. flormelis
saft af ½ citron


1. Tænd ovnen på 175 grader.

2. Pisk smør og flormelis godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen. Sigt hvedemel med bagepulver, og rør det i dejen. Riv skallen af citronerne, og kom i dejen.

3. Fordel dejen i en smurt springform drysset med mel. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 45 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.

4. Rør mascarpone med flormelis og citronsaft, og fordel cremen på kagen. Halver kagen, så den ligner to halvmåner.

► SE OGSÅ: Lækker smørkage med citron
► SE OGSÅ:
Vanilje-citroncheesecake med sommerbær
► SE OGSÅ: Citron-birkes kage