Opskrift på fastelavnsboller med marmelade
SPONSORERET indhold

Fastelavnsboller med marmelade

Klassisk fastelavnsbolle med sødt fyld af marmelade. Brug gerne forskellig slags marmelade og fortvivl ikke, når marmeladen ’vokser’ ud af bollen under bagning, det gør dem kun endnu lækrere.

Foto: Henrik Freek Christensen
11. feb. 2014 | Opskrift | BoligLiv

Fastelavnsboller med marmelade
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid

(12 stk.)
2 dl letmælk
25 g smør
50 g gær
1 spsk. sukker
½ tsk. groft salt
1 æg 
ca. 450 g hvedemel
marmelade, gerne forskellige slags
1 æg til pensling

1.  Lun mælken, og smelt smørret heri. Væsken skal kun være fingervarm. Hæld væsken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt og æg, og ælt hvedemel i lidt ad gangen. Hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1 time.

2.  Slå dejen ned på et meldrysset bord, og del den i 12 stk. Tril til boller.

3.  Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket ca. 30 min.

4. Tænd ovnen på 200 grader.

5.  Lav en fordybning i midten af hver bolle med en teske. Kom marmelade i fordybningen, og pensl bollerne med sammenpisket æg. bag bollerne i midten af ovnen i ca. 12 min.