Spis i farver
SPONSORERET indhold

Hokkaido-risotto med salvie-gulerødder

Giv din risotto mere smag og god kulør med velsmagende hokkaido.

Foto: Henrik Freek Christensen
18. feb. 2015 | Opskrift | BoligLiv


Hokkaido-risotto med salvie-gulerødder

Tid: ca. 40 min.
(4 pers.)

1 kg græskarkød fra hokkaido
1 løg
2 spsk. olivenolie
2 fed hakket hvidløg
300 g risottoris
2 dl hvidvin
8 dl grønsagsbouillon 
50-100 g parmesanostsalt og peber

Salviegulerødder:
4 store gulerødder
1 chili
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
3 kviste salvie
salt og peber

1. Skær hokkaido i mundrette styk-ker – uden skræl – og damp dem i så lidt vand som muligt i ca. 15 min., til de er møre. 

2. Hak løget. varm olien i en gryde, og svits løg, hvidløg og ris, til de er gyldne. hæld hvidvin på, og lad det fordampe. spæd gradvist til med bouillon, og lad risene simre ved svag varme i ca. 20  minutter, til risene er møre og bouillonen kogt ind. 

3. Afdryp den kogte hokkaido, og blend til en pure. vend hok-kaidopure og halvdelen af parme-sanosten i risottoen, og smag  risottoen til med salt og peber.

4. Skræl gulerødderne, og skær i skiver. Flæk chilien, skrab  kernerne ud og hak chilien fint.

5. Varm olien på en pande, og rist gulerødder med chili, hvidløg og salvieblade i ca. 3 min. ved god varme. gulerødderne skal være møre, men stadig have bid. Krydr med salt og peber.

6. Server risotto toppet med parmesan og salviegulerødder.

TIP
Kan du ikke få fat på salvie, så rist gulerødderne med rosmarin i stedet.