Lækker crème brûlée med pærer
SPONSORERET indhold

Lækker crème brûlée med pærer

Vil du forkæle dig selv, dine kære eller dine gæster med verdens lækreste dessert, så kast dig over denne skønne vaniljecrème brûlée med pærer.

Foto: Columbus Leth
16. nov. 2012 | Opskrift | BoligLiv

VANILJECRÈME BRÛLÉE MED PÆRER


Klassikeren, vi alle elsker. Her med sæsonens pærer og masser af vanilje.

Tid: ca. 30 min. plus koge- og bagetid samt tid til afkøling
(6 pers.)

2 pærer
2 spsk. smør
2 spsk. sukker

korn af 1 stang vanilje
5 dl piskefløde
100 g sukker
5 æggeblommer


1. Skær pærerne i halve. Fjern kernehus og skræl. Skær pærerne i små tern.

2. Smelt smørret på en pande, og rist pærerne et par minutter. Drys sukker over, og tag panden af varmen. Pærerne må endelig ikke blive for bløde.

3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom fløde, vaniljekorn, vaniljestang og sukker i en gryde, og lad det simre i ca. 10 min. Afkøl fløden, til den er lunken. Tag vaniljestangen op.

4. Rør æggeblommerne sammen i en skål. Hæld den lune fløde i, mens der piskes.

5. Fordel pærerne i bunden af 6 portionsskåle, der tåler at komme i ovnen. Hæld cremen i skålene.

6. Bag créme brulée i vandbad ved 120 grader i ca. 45 min., til cremen er fast. Tag dem ud, og stil dem i køleskabet et par timer. De skal være helt kolde.

7. Før servering drysses overfladen med et tyndt lag sukker. Karamelliser overfladen med en gasbrænder, eller grill i ovnen et par minutter, til sukkeret smelter.

 
FIND FLERE LÆKRE DESSERTER HER