Lækker regnbueis
SPONSORERET indhold

Lækker regnbueis

Med udgangspunkt i én hjemmelavet is laver vi tre slags – chokolade, vanilje og jordbær – og lægger dem sammen til en regnbueis!

Foto: Columbus Leth og Christian Petersen
28. aug. 2015 | Opskrift | BoligLiv


REGNBUEIS
Tid: ca. 30 min. plus frysetid
(6. pers.)

Vaniljeis:
1 stang vanilje
6 pasteuriserede æggeblommer (svarer til
3 bægre)
100 g sukker
½ l piskefløde

Jordbæris:
200 g jordbær
40 g sukker

Chokoladeis:
75 g mørk chokolade

1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer og vaniljekorn med sukker til en luftig æggesnaps.
2. Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål, og vend det forsigtigt med æggesnapsen til en iscreme.
3. Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
4. Vend af iscremen med den smeltede chokolade. Hæld chokoladecremen i bunden af en springform ca. 25 cm diameter.
5. Fordel forsigtigt halvdelen af den resterende iscreme oven på chokoladeiscremen. Dæk springformen med husholdningsfilm, og stil den i fryseren.
6. Imens tilberedes jordbærisen. Rens, og nip jordbærrene. Blend jordbær med sukker til en jævn puré.
7. Vend resten af iscremen med jordbærpureen, og stil den på køl.
8. Så snart de to slags is i fryseren er stivnet en lille smule i overfladen – det tager et par timer – kan du fordele jordbæriscremen øverst i formen.
9. Dæk formen med husholdningsfilm, og stil den tilbage i fryseren i min. 3 timer, til iskagen er gennemfrossen.

► SE OGSÅ: Lækker hjemmelavet is
► SE OGSÅ: Ice Age 4 - uimodståelig hjemmelavet is
► SE OGSÅ: Mango-is og mynteshake med vanilje