Kaneltvists
SPONSORERET indhold

Lækre lune kaneltvists

Lune hjemmebagte kaneltvists er perfekte til eftermiddagsteen.

Foto: Columbus Leth
22. apr. 2015 | Opskrift | BoligLiv


KANELTVISTS
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
(12 stk.)

1 dl mælk
25 g gær
3 æg
2 tsk. salt
1 spsk. sukker
ca. 350 g hvedemel
1 spsk. kanel
50 g lyst sukker
100 g blødt smør
ca. 50 g hvedemel
1 æg til pensling

1. Hæld mælken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, salt og sukker, og ælt melet i dejen lidt ad gangen. Rør godt i dejen, til den er smidig og elastisk.
2. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 2 timer – den skal hæve til dobbelt størrelse.
3. Rør kanel med sukker. Ælt smørret i dejen lidt ad gangen, sammen med resten af melet. Er dejen for fugtig, tilsættes lidt mere mel.
4. Del dejen i 12 aflange stykker. Sno dem let som en spiral, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
5. Tænd ovnen på 200 grader. Pensl med sammenpisket æg, og drys med kanelsukker. Bag brødene i ca. 15 min. Afkøl bollerne på en bagerist.


► SE OGSÅ: Hjemmebagte rustikke snobrød med kerner

► SE OGSÅ: Sticky Buns - amerikanske kanelsnegle