Limetærte med marengs
SPONSORERET indhold

Limetærte med marengs

Limetærte med marengs er velegnet både til eftermiddagsteen og som dessert efter en god middag. Vi tilbereder tærten med limesaft, men du kan også bruge citronsaft i stedet.

Foto: Columbus Leth
21. jan. 2016 | Opskrift | BoligLiv


Limetærte med marengs
Tid:
ca. 40 min. plus hvile- og bagetid
(ca. 8 pers.)

Mørdej:
200 g mel
120 g koldt smør i små tern
100 g flormelis
1 lille æg

Limecreme:
5 æggeblommer
75 g sukker
½ dl limesaft
revet skal af 1 økologisk lime
75 g smør (stuetemperatur)

Marengs:
3 æggehvider
1 tsk. citronsaft
150 g sukker


1. Mørdej: Kom mel i en skål, og smuldr smørret heri. Tilsæt flormelis, og saml dejen med ægget. Stil dejen køligt i 1 time.

2. Rul mørdejen ud, og læg den i en smurt form, så den dækker både bund og kant.

3. Tænd ovnen på 200 grader. Bag bunden i midten af ovnen i 12-15 min., til den er gylden. Afkøl bunden.

4. Limecreme: Kom æggeblommer, sukker, limesaft og limeskal i en gryde, og kog op under svag varme, mens der piskes i cremen, til den tykner. Tag gryden af varmen, og afkøl cremen, til den er fingervarm.

5. Rør smørret i cremen, til den bliver tyk og cremet. Fordel limecremen på den bagte bund.

6. Hæv varmen til 225 grader.

7. Marengs: Pisk hviderne stive med citronsaft og sukker. Fordel marengs over tærten, og brug en kniv til at forme toppe med.

8. Bag tærten i 5-8 min., til marengsen er gylden.

► SE OGSÅ: Citronmåne med mascarponecreme
► SE OGSÅ:
Lime småkager med glasur
► SE OGSÅ:
Orangemarmelade