Mango-is og mynteshake med vanilje
SPONSORERET indhold

Mango-is og mynteshake med vanilje

Køl ned i sommervarmen med en hjemmelavet mango-issandwich eller en supernem ogforfriskende mynteshake med vanilje. Find opskrifterne her.

Foto: Henrik Freek Christensen
17. jul. 2013 | Opskrift | BoligLiv

ISSANDWICH MED MANGO
En hjemmelavet mangoflødeis med yoghurt smager forfriskende og utrolig lækkert. Vi har lagt isen sammen med sprøde speltkiks til sandwich, men isen kan selvfølgelig også nydes uden kiks.

Tid: ca. 30 minutter plus frysetid.

(6 stk.)
1 moden mango
2 bægre pasteuriserede æggeblommer, svarer til 4 stk.
75 g sukker
2½ dl piskefløde
100 g græsk yoghurt, 10 %
2 pakker speltkiks fra Urtekram (12 stk.)

1.
Skræl mangoen, og fjern stenen. Hak frugtkødet groft, og blend det med en stavblender.
2.
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende – det tager ca. 5 minutter med håndmikser.
3.
Pisk fløden til tyk skum. Tilsæt yoghurt, og pisk til cremen er ensartet. Vend forsigtigt flødecremen med æggesnapsen og den blendede mango.
4. Si cremen ned i en form eller skål. Dæk til, og frys i mindst 4 timer.
5.
Tag isen ud af fryseren, og lad den stå i ca. 30 minutter. Lav kugler af isen, og læg dem mellem speltkiksene til sandwich. Pak sand-wichene i stanniol, og frys dem i yderligere 1 time.



MYNTESHAKE MED VANILJE
Supernem dessert a la milkshake. Brug en god købt vaniljeis, og rør den blød med vaniljekorn og masser af hakket frisk mynte. Uhm ...

Tid: ca. 15 minutter.

(4 glas)
1 liter god vaniljeis
korn af 1 vaniljestang
1 bundt frisk mynte

Kom vaniljeis i en skål sammen med vaniljekorn og hakket mynte. Rør isen blød med en håndmikser. Server straks.

LÆS OGSÅ: Lav lækre appelsin-ispinde