Mazarin
SPONSORERET indhold

Mazarin med peanut topping

Saftig og med skøn mandelsmag – MUMS!

Foto: Columbus Leth
08. mar. 2016 | Opskrift | BoligLiv


Mazarin med peanut-topping
Ca. 16 stykker

Tid: ca. 20 min. plus bagetid

150 g mandler
200 g lyst rørsukker
2 tsk. bagepulver
korn af 1 stang vanilje
4 æg str. L
1 dl olivenolie
100 g marcipan

Peanut-topping:
150 g mørk chokolade
150 g peanutbutter med crunch
1½ spsk. sirup
3 spsk. piskefløde

1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Blend mandlerne til en grov mandelmel – de skal ikke smuttes inden.

3. Rør mandelmel sammen med rørsukker og bagepulver. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn i blandingen. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes. Tilsæt gradvist olivenolie, og pisk til en ensartet dej.

4. Riv marcipanen, og vend i dejen.

5. Fordel dejen i en kvadratisk form, ca. 22 x 22 cm foret med bagepapir. Dæk kagen med stanniol, og bag kagen i midten af ovnen i ca. 35 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.

6. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Kom peanutbutter, sirup og fløde i chokoladen, og rør til en ensartet creme. Fordel toppingen på kagen, og lad det stivne, inden kagen skæres i firkanter.

► SE OGSÅ: Citron cupcakes
► SE OGSÅ: Hjemmelavet bounty
► SE OGSÅ: Små chokoladekager med dulce de leche