Chokoladeboller
SPONSORERET indhold

Mini-chokoladeboller

Her bruger vi samme dej som til fastelavnsboller, men fylder dem med chokolade og laver dem i en miniudgave – så må man gerne spise mere end en!

Foto: Henrik Freek Christensen
16. jan. 2017 | Opskrift | BoligLiv

Mini-chokolade-boller
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid

(24 stk.)
2 dl letmælk
25 g smør
50 g gær
1 spsk. sukker
½ tsk. groft salt
1 æg 
ca. 450 g hvedemel
100 g god mørk chokolade til fyld
1 æg til pensling
100 g god mørk chokolade til pynt evt. sukkerblomster til pynt

 

PRØV OGSÅ: Fastelavnsboller med marmelade

  1. Lun mælken, og smelt smørret heri. Væsken skal kun være fingervarm. Hæld væsken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt og æg, og ælt hvedemel i lidt ad gangen.
  2. Hold lidt af hvedemelet til-bage. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1 time.
  3. Slå dejen ned på et meldrys-set bord. Rul den ud til en fir-kant ca. 40 x 40 cm, og skær den ud til 24 stk.
  4. Hak chokoladen, og kom en teskefuld på midten af hvert dejstykke. Fold enderne sam-men mod midten.
  5. Læg bollerne med snippen nedad på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket i ca. 30 min.
  6. Tænd ovnen på 200 grader. Pensl bollerne med sammen-pisket æg, og bag i 8-10 min. afkøl bollerne.
  7.  Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad.
  8. Dekorer bollerne med chokoladen, og pynt dem gerne med sukkerblomster eller lignende.

 SE OGSÅ: 47 skønne opskrifter på fastelavnsboller