Drømmekage
SPONSORERET indhold

Nødde-drømmekage

Kagen minder lidt om en drømmekage, men smager bare bedre – især når den toppes med nødderemonce.

Foto: Columbus Leth
01. feb. 2016 | Opskrift | BoligLiv


Nødde-drømmekage
Ca. 12 stykker

Tid: ca. 20 min. plus bagetid

225 g blødt smør
225 g sukker
4 store æg
225 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker

Remonce:
275 g brun farin
2 spsk. mælk
2 tsk. stødt kanel
125 g mørk sirup
75 g kokosmel
150 g nødder, f.eks. mandler, hasselnødder, pecannødder og valnødder

1. Tænd ovnen på 180 grader.

2. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der røres. Bland hvedemel med bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen.

3. Fordel dejen i en springform, ca. 22 cm i diameter, beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 30 min. Mærk efter med en kødnål. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.

4. B land alle ingredienserne til remoncen undtagen nødder sammen i en gryde, og kog op. Tag gryden af varmen. Hak nødderne, og vend i remoncen.

5. Fordel remoncen over kagen. Hæv varmen til 225 grader, og bag kagen i yderligere ca. 5 min.

► SE OGSÅ: Chokoladebrownie med karamelcrunch
► SE OGSÅ:
Nøddekage med nougatmousse
► SE OGSÅ: Nøddetærter med karamel