Paneret fisk med ‘mushy peas’
SPONSORERET indhold

Paneret fisk med ‘mushy peas’

Server med fritter, så har du den engelske gadeklassiker over dem alle.

Foto: VK stockimages og Colourbox
08. mar. 2015 | Opskrift | BoligLiv


Paneret fisk med ‘mushy peas’

Til 4 personer

1 dl hvedemel
1 dl majsmel
1 tsk. salt
ca. 3 dl øl
400 g lys sej eller torsk – anden fast hvid fisk kan også bruges
majs- eller solsikkeolie til stegning

Ærtemos:
250 g fine frosne ærter
1 spsk. smeltet smør
1 spsk. frisk mynte (eller 1 tsk. tørret)
salt og peber

1. Rør melet sammen med salt, og tilsæt øl, indtil dejen bliver som en tynd grød.

2. Skær fisken i grove stykker, ca. 5 x 4 cm.

3. Kom ærterne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem tø op. Sigt vandet fra. Kom ærterne i en skål med mynte og smør, og blend til mos med en stavblender. Tilsæt evt. lidt vand, hvis mosen er meget fast. Smag til med salt og peber.

4. Kom olien i en wok eller en gryde, og lad den varme op. Tjek, om olien er varm, med enden af en tændstik. Hvis det syder rundt om tændstikken, er olien klar. Vend fiskestykkerne i dejen, og steg dem ad et par omgange. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir.