Shortbread
SPONSORERET indhold

Skotsk shortbread

En klassiker af en småkage: tørre (på den gode måde) og smørbagte og ikke til at stå for.

27. apr. 2016 | Opskrift | BoligLiv


Skotsk shortbread
(ca. 12 stk. – afhængig af udstikker)

175 g hvedemel
50 g majsmel
50 g flormelis
115 g smør skåret i små stykker
2 spsk. vand
1-2 spsk. sukker til at pynte med

1. Kom lidt mel i udstiksformen, og beklæd to bageplader med bagepapir. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Sigt begge slags mel og flormelis i en skål. Gnid smørret i blandingen, til den hænger sammen. Tilsæt 2 spsk. vand, og ælt til en ensartet blød dej. Du kan også putte alle ingredienserne i en foodprocessor.

3. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og stik kagerne ud med en form på ca. 8 cm i diameter.

4. Bag kagerne ved 200 grader i 25-30 min., til de er svagt gyldenbrune. Lad dem afkøle på bagepladen.

► SE OGSÅ: Mandelmuffins med citronfrosting
► SE OGSÅ: Brownie med pistacienødder
► SE OGSÅ: Pull apart med limesukker og birkes