Tabbouleh med frikadeller og harissa-youghurt
SPONSORERET indhold

Tabbouleh med frikadeller og harissa-yoghurt

Vi giver den velkendte frikadelle nyt liv og serverer den med en tabbouleh i stedet for kartofler.

Foto: Columbus Leth
12. jan. 2016 | Opskrift | BoligLiv


Tabbouleh med frikadeller og harissa-yoghurt

(4 pers.)

Tid:
ca. 40 min. plus hviletid

500 g hakket svinekød
1 tsk. salt
½ løg
2 fed hvidløg
1 æg
50 g hvedemel
ca. 1 dl danskvand
1 potte friske krydderurter,
f.eks. basilikum, persille, kørvel
olie til stegning

Tabbouleh:
2 dl couscous
1 agurk
2 peberfrugter
1 bakke cherrytomater
1 bundt forårsløg
1 fed hvidløg
1 potte friske krydderurter,
f.eks. basilikum, persille, kørvel
2 spsk. olivenolie
25 g pinjekerner
salt og peber
1 dl yoghurt naturel
2 tsk. harissa

1. Rør kødet med salt. Hak løget fint, eller riv det på et rivejern. Rør løg, presset hvidløg, æg og hvedemel i farsen. Rør danskvand i lidt ad gangen og dernæst hakkede krydderurter. Lad farsen hvile i køleskabet i ca. ½ time.

2. Form farsen til aflange frikadeller. Er farsen blevet for fast, tilsættes lidt mere danskvand.

3. Varm olien på en slip let-pande, og brun frikadellerne i ca. 2 min. på hver side. Sænk varmen, og steg dem i yderligere ca. 4 min. på hver side.

4. Tilbered couscous som angivet på emballagen. Flæk agurken på langs. Fjern kernerne med en teske, og skær agurken i små tern. Skær peberfrugt i små tern, halver cherrytomater, og snit forårsløg. Vend agurk, peberfrugt, cherrytomat, forårsløg og presset hvidløg med couscous. Hak krydderurterne groft, og vend dem i salaten. Smag til med salt og peber, og dryp olivenolie over.

5. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Rør yoghurt med harissa.

6. Drys pinjekerner over salaten, og server med frikadeller og yoghurt.





► SE OGSÅ: Lækre pizzaboller a la Foccacia
► SE OGSÅ: Marokkansk tærte med lam
► SE OGSÅ: Lasagne asian style