Uimodståelige muffins
SPONSORERET indhold

Uimodståelige muffins

Små kager bagt i forme er ikke til at stå for. Prøv vores tre søde varianter af muffins, en til de voksne, og to, som både store og små vil elske.

Foto: Henrik Freek Christensen
14. mar. 2015 | Opskrift | BoligLiv



Cupcakes

Små søde kager pyntet med et tykt lag glasur og kagepynt er et sikkert hit hos de fleste børn. Kagerne kan pyntes, som man lyster.

Tid: ca. 25 minutter plus bagetid.

(12 stk.)
125 g smør
125 g sukker
1/2 tsk. vaniljesukker
2 æg
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. mælk

Pynt:
200 g flormelis
lidt kogende vand
sukkerblomster til pynt

1.
Tænd ovnen på 175 grader.
2.
Rør smør, sukker og vaniljesukker hvidt med en håndmikser.
Tilsæt æggene et ad gangen, imens du pisker.
3.
Bland hvedemel med bagepulver, og rør det i dejen sammen med mælken.
4.
Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag kagerne i ca. 20 minutter. Afkøl kagerne.
5.
Rør en glasur af flormelis og vand. Dekorer kagerne med glasur
og sukkerblomster.



Chokolademuffins
- med både hvid og mørk chokolade. Den ultimative nydelse for chokoladeelskere

Tid: ca. 40 minutter plus bagetid.

(12 stk.)
225 g brun farin
3 æg str. L
150 g smør
200 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
50 g kakaopulver
1 dl appelsinjuice
75 g mørk hakket chokolade
75 g hvid hakket chokolade

Chokoladecreme:
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde

1.
Pisk brun farin og æg, til det er skummende – det tager ca.
10 minutter.
2.
Smelt smørret ved svag varme.
3.
Bland mel med bagepulver og kakao, og vend det i æggemassen skiftevis med smeltet smør, juice og hakket chokolade. Vend
forsigtigt dejen sammen.
4.
Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag kagerne i forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter. Afkøl kagerne på en bagerist.
5.
Chokoladecreme: Hak chokoladen, kom den i en gryde sammen med piskefløde, og kog op ved svag varme. Tag gryden af varmen, og pisk cremen tyk med en håndmikser.
6.
Pynt kagerne med chokoladecreme.



Rom-rosin muffins

Muffinsene til de voksne gemmer på rosiner med en mild smag
af rom. Bages kagerne i glas, er de oplagte som dessert.

Tid: ca. 30 minutter plus bagetid.

(8 stk.)
150 g rosiner
1 dl Havana-rom
125 g smør
200 g brun farin
1 tsk. vaniljesukker
2 æg, str. L
250 g hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
1/2 dl mælk

1.
Kom rosiner og rom i en lille gryde, og kog ved svag varme,
til rosinerne har absorberet rommen. Afkøl rosinerne, mens dejen tilberedes.
2.
Tænd ovnen på 160 grader.
3.
Kom smør, brun farin og vaniljesukker i en skål, og pisk det til en
cremet masse med håndmikseren. Tilsæt æggene et ad gangen, imens du pisker.
4.
Bland mel med bagepulver, og vend det i dejen sammen med mælken. Tilsæt dernæst rosiner i rom.
5.
Fordel dejen i 8 glas penslet med smør, og bag kagerne i ca.
35 minutter. Afkøl kagerne på en bagerist.


► SE OGSÅ: 5 lækre kager uden mel

► SE OGSÅ: TÆRTEN er tilbage