Wontonsuppe med rejer og svinekød
SPONSORERET indhold

Wontonsuppe med rejer og svinekød

En rigtig januarsuppe med masser af frisk ingefær, der kan holde snuen på afstand.

Foto: Thor Brødreskift
21. jan. 2013 | Opskrift | BoligLiv



Wontonsuppe
(4 pers.)

100 g kinakål
4 tørrede eller friske shiitakesvampe
(hvis du bruger tørrede, skal de udblødes i vand i 10 min.)
5 dl grønsagsbouillon
1 spsk. sojasauce
1 spsk. risvineddike
1 spsk. asiatisk sesamolie
hvid peber
2 forårsløg, finhakket
evt. frisk koriander

Wontoner:
150 g hakket svinekød
150 g pillede rejer, hakket
1 forårsløg, finthakket
1,5 cm frisk ingefær, revet
1 spsk. sojasauce
1 spsk. risvineddike
1 tsk. asiatisk sesamolie
2 spsk. majsmel
16 ark wontondej


1. S tart med wontoner. Bland alle ingredienser til en ensartet masse. Læg en teske fyld på midten af et wontonark. Smør lidt vand på kanten af arket, og pres sammen, til du har en lille forseglet wonton. Gentag med alle ark.


2. Skær kinakålen og svampene i strimler.


3. Kog bouillonen op sammen med ½ liter vand. Læg wontonerne i, og kog dem, til de flyder op til overfladen. Tilsæt kinakålen, og kog yderligere 2-3 minutter. Tilsæt svampene, og smag suppen til med soja, risvineddike, sesamolie og hvid peber. Server suppen rygende varm, drysset med forårsløg og evt. lidt frisk koriander.

Tips: Wontondej fås i velassorterede supermarkeder og på Shopasia.dk

KLIK HER OG SE OPSKRIFTEN: Rød kålsalat med steak, pærer og peberrodscreme