Boller med fyld og glasur
SPONSORERET indhold

Boller med fyld og glasur

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
13. okt. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(10 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: 1 time og 10 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
25 g gær
2½ dl mælk
25 g smør
25 g sukker
1 tsk groft salt
100 g fuldkornsmel (grahamsmel)
ca. 300 g hvedemel
75 g chokolade
50 g hasselnøddekerner
Glasur:
100 g flormelis
1-2 spsk vand

  1. Rør gæren ud i lidt af mælken i en rummelig skål. Rør resten af mælken i sammen med smeltet smør, sukker og salt.
  2. Tilsæt fuldkornsmelet og herefter hvedemelet lidt efter lidt. Rør ingredienser sammen, så dejen bliver fast.
  3. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted (ca. 40 min.).
  4. Hak chokoladen og nødderne og ælt dem i dejen. Del den i 10 dele og tril dem til boller.
  5. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse (ca. 40 min.).
  6. Bag bollerne i ca. 15 min. i midten af en 225 grader varm ovn. Lad bollerne køle lidt af på en bagerist.
  7. Rør glasur af flormelis og lidt vand. Kom en tyktflydende klat på hver bolle.