Opskrift på boller med karamel og nødder
SPONSORERET indhold

Boller med karamel og nødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Der er bestemt ikke noget klid eller kernesundt over bollerne. Til gengæld topper de på lækkerhed og klistrede fingre. Prøv dem, de er virkelig i særklasse gode.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
19. nov. 2018 | Opskrift | ALT for damerne
9 boller

Ingredienser

Nødde-karamelsaucen
1 dl brun farin
1,5 dl rørsukker
1 dl lys sirup
150 g smør
ca. 4 dl meget grofthakkede nødder, evt blandede valnødder og hasselnødder.

Bolledej
550 g hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk natron
1 spsk sukker
200 g meget koldt smør
ca 4 ½ dl kærnemælk

Til pensling:
50 g smeltet smør
ca. 3 spsk kanelsukker (lige dele sukker og kanel)

Sådan laver du bollerne

Nødde-karamelsauce:
1. Bland farin, sukker, sirup og smør i en gryde. Lad det småkoge indtil smørret er smeltet.

2. Lad derefter blandingen simre videre i 4-5 min, indtil sukkeret er smeltet og blandingen tyknet en smule.

3. Bland forsigtigt de grofthakkede nødder i karamellen og hæld karamelblandingen ned i bunden af en lille bradepande, ca. 22x30 og stil til side.

Bolledej:
1. Bland de tørre ingredienser: mel, bagepulver og natron i en skål. Riv det kolde smør ned i melet på et groft rivejern og gnid blandingen let sammen, så smørret bliver jævnt fordelt.

2. Tilsæt kærnemælken og bland hurtigt og let dejen sammen – den skal ikke æltes, blot mikses lempeligt sammen. Vend dejen ud på et meldrysset bord og tryk den let ud til en 2,5 cm tykkelse.

3. Drys overfladen med mel og skær dejen ud i firkanter på omkring 7x7 cm. Læg dejstykkerne ovenpå karamellen med 1 cm afstand mellem.

4. Afslut med at pensle med smeltet smør og drys med kanelsukker. Bag karamelbollerne ved 200 grader i ca. 15 min, til overfladen er lys gylden og karamellen bobler op mellem bollerne.

5. Tag dem ud og lad dem køle lidt ned, før de vendes ud på en fad.

6. Spis dem inden for et par timer – så smager er de allerbedst.