Boller med kardemomme
SPONSORERET indhold

Boller med kardemomme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Ethvert sønderjysk kaffebord indledes med hjemmebagte smørsmurte boller med kardemomme også kaldet pomle.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
09. jan. 2016 | Opskrift | Hjemmet
16 stk. boller med kardemomme | Total: en time, 45 min

Ingredienser

Boller med kardemomme

(På sønderjysk hedder de pomle)

Arbejdstid: 15 min.
Hævetid: 1 time 15 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet


1½ dl mælk
50 g gær
125 g smør (smeltet)
3 æg (sammenpisket)
2 tsk stødt kardemomme
1½ tsk groft salt
ca. 500 g hvedemel


Tilbehør:
Smør

Sådan laver du boller med kardemomme

1. Rør gæren ud i lidt af mælken og tilsæt resten af mælken, smør og æg.

2. Tilsæt derefter salt og kardemomme og ælt gradvist melet i.

3. Ælt dejen smidig og lad den hæve 45 min. ved stuetemperatur. Form bollerne, sæt dem på bagepapir på bagepladen og lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. 30 min.

4. Bag bollerne ved 225 grader ca. 15 min. Server dem afkølede, flækkede og smørsmurte.