Opskrift på bønnegryde med fladbrød og grillede majs
SPONSORERET indhold

Bønnegryde med fladbrød og grillede majs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
31. aug. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Bønnegryde
2 løg
2 røde peberfrugter
2 fed hvidløg, finthakket
2 tsk chili, finthakket
500 g kogte brune bønner eller kidneybønner
1 dåse hakkede flåede tomater
vand
salt og cayennepeber
lidt citronsaft.

Fladbrød
300 g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
½ dl olivenolie
2 dl vand

Grillede majs
4 majskolber
lidt smør, salt og evt. chiliolie

Sådan gør du

Snit løget i små tern, halvér peberfrugten og fjern stilk og kerner og skær den i tern. Kom olie i en gryde og steg løg, peberfrugt og hvidløg mørt. Tilsæt chili, de kogte bønner og hakkede flåede tomater, og hæld vand ved, så det dækker. Lad bønneretten koge ved jævn varme 20 min. og krydr med salt, cayennepeber og lidt citronsaft.
Servér bønneretten med fladbrød eller ris og evt. en skefuld drænet yoghurt.

Bland 250 g mel sammen med salt og bagepulver i en skål. Rør olivenolie og vand heri og rør indtil dejen er jævn og blød – tilsæt lidt mere af melet, og ælt dejen godt igennem på køkkenbordet.
Del dejen i 10 stykker og tril dem til små boller, og rul herefter dejen meget tyndt ud med en kagerulle.
Opvarm en pande og bag hvert fladbrød nogle minutter på hver side, indtil de er gyldne.

Kom majskolberne på grillen og grill dem ca. 10 min. Når du lægger dem hele på grillen, damper majsene sig møre inde under bladene.
Majsene er klar, når bladene er blevet mørke, tæt på sorte.
Træk bladene af og spis de skønne majs med lidt smør og drys med salt og evt. et par dråber chiliolie.