Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Trækketid: 20 min.
Bagetid: 60 min.
Fryse-egnet
75 g havregryn
2½ dl mælk
100 g blødt smør
100 g + 2 spsk rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
¼ tsk salt
500 g friske bær (ribs, solbær, hindbær, stikkelsbær, udstenede kirsebær, blåbær, brombær) efter sæson. Brug én eller flere slags.
Pynt:
flormelis
Tilbehør:
is, flødeskum eller cremefraiche
- Tænd ovnen på 180 grader. Smør en bradepande (20 x 30 cm) med smør og læg et stykke bagepapir i bunden.
- Læg havregryn i en skål. Varm mælken i en gryde og hæld den over havren. Lad det trække ca. 20 min.
- Rør smør, sukker og vanilje cremet og rør ægget i. Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i dejen sammen med saltet og havregrynsmassen.
- Hæld dejen i formen og drys med de rensede bær. Drys med 2 spsk rørsukker og bag kagen midt i ovnen 50-60 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10 min., før den tages ud og sættes til afkøling på en rist.
- Sigt flormelis over kagen og servér den, som den er – eller med vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche.