Bradepandekage med bær
SPONSORERET indhold

Bradepandekage med bær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En herlig hverdagskage, som sikrer, at alle sommerens dejlige bær bliver spist!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
11. jun. 2014 | Opskrift | Hjemmet
1 kage, 12-16 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Trækketid: 20 min.
Bagetid: 60 min.
Fryse-egnet
75 g havregryn
2½ dl mælk
100 g blødt smør
100 g + 2 spsk rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
¼ tsk salt
500 g friske bær (ribs, solbær, hindbær, stikkelsbær, udstenede kirsebær, blåbær, brombær) efter sæson. Brug én eller flere slags.
Pynt:
flormelis
Tilbehør:
is, flødeskum eller cremefraiche

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Smør en bradepande (20 x 30 cm) med smør og læg et stykke bagepapir i bunden.
  2. Læg havregryn i en skål. Varm mælken i en gryde og hæld den over havren. Lad det trække ca. 20 min.
  3. Rør smør, sukker og vanilje cremet og rør ægget i. Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i dejen sammen med saltet og havregrynsmassen.
  4. Hæld dejen i formen og drys med de rensede bær. Drys med 2 spsk rørsukker og bag kagen midt i ovnen 50-60 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10 min., før den tages ud og sættes til afkøling på en rist.
  5. Sigt flormelis over kagen og servér den, som den er – eller med vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche.