Opskrift på braiseret lam med oliven, rosmarin og honning
SPONSORERET indhold

Braiseret lam med oliven, rosmarin og honning

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lam, oliven og rosmarin er indbegrebet af det sydfranske køkken.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
02. aug. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: en time, 30 min

Ingredienser

1½ kg lammebov
2 kviste frisk rosmarin
2 fed hvidløg
salt og sort peber
2 spsk olivenolie

1 helt hvidløg
200 g skalotteløg
½ flaske hvidvin
2 store spsk honning, feks lavendelhonning
125 g oliven
1 ubehandlet citron.

  1. Hak de to fed hvidløg sammen med halvdelen af rosmarinen. Fordel det i det stykke af boven, som er åbent. Drys med salt og peber, og snør kødet sammen med køkkensnor. Krydr boven udenpå med salt og peber. Varm olien i en braiseregryde og brun kødet godt på alle sider.
  2. Del det hele hvidløg i fed, men lad skallerne sidde på. Kom fedene i gryden sammen med hele skalotteløg. Hæld vinen over og tilsæt honning. Sænk varmen og lad boven simre under låg  ved svag varme i 1 time.
  3. Tilsæt oliven og resten af rosmarinen. Brug en kartoffelskræller til at skrælle brede strimler af citronskal – kom skallen i gryden. Kog det sammen med saucen i 5 min, og smag til med salt.
  4. Skær boven ud og server med saucen med hele hvidløg, skalotteløg og oliven i.

Prøv også dampede muslinger i Pastis med rouille