Braiseret lammeskank med bønner
SPONSORERET indhold

Braiseret lammeskank med bønner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
05. feb. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Udblødning: 8-12 timer
Koge/stegetid: 2½ time
Fryse-egnet
250 g tørrede bønner (f.eks. pintobønner)
125 g soltørrede tomater
½ l vand
4 lammeskanke
1 spsk olivenolie
2 løg (finthakket)
2-3 fed hvidløg (finthakket)
¼ l hvidvin
frisk rosmarin og timian
250 g frisk grønkål (grofthakket)
1-2 spsk balsamico
salt og peber
Tilbehør:
brød eller kartoffelmos

  1. Udblød bønnerne i koldt vand i 8-12 timer.
  2. Overhæld de soltørrede tomater med kogende vand og lad dem trække i min. 20 min.
  3. Fjern synligt fedt (eller en del af det) og sener på skankene. Krydr kødet med salt og peber og brun det i en varm stegegryde med olivenolie.
  4. Tag kødet op og steg løgene bløde i 5-8 min. Tilsæt hvidløg og de afdryppede soltørrede tomater (gem væden) og steg i 1 min. Tilsæt vin og giv retten et opkog. Læg skankene i gryden og tilsæt de afdryppede bønner, tomatvæde, rosmarin og timian. Lad retten simre under låg i 1½-2 timer, til kødet er mørt. Tjek et par gange undervejs, om der er nok væde, og tilsæt evt. vand.
  5. Vend grønkålsbladene i gryden og lad det simre, til kålen er mør (ca. 20 min.) Smag retten til med balsamico, salt og peber og server med brød eller mos.