Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 1½ time
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
250 g saltet og røget bacon i ét stykke
1-2 stilke rosmarin
2-3 fed hvidløg (pillede)
5 stk. hel sort peber
¾ l lys bouillon eller vand
500 g rodfrugter (gulerod, persillerod, pastinak, selleri)
500 g kartofler
Tilbehør:
grov sennep
- Læg baconstykket i et lille ovnfast fad sammen med rosmarin, hvidløg, peber og bouillon. Dæk fadet med stanniol og sæt det midt i ovnen. Tænd ovnen på 150 grader og lad retten bage ca. 45 min.
- Skræl rodfrugterne og kartoflerne og skær dem i grove terninger. Læg dem omkring kødet og sæt fadet tilbage i ovnen uden stanniol.
- Skru ovnen op til 200 grader og bag retten i ca. 45 min., indtil kartoflerne og rodfrugterne er møre. Skær kødet i skiver og anret det sammen med rodfrugterne og kartoflerne. Server sennep til.